Historiikki

Yrityksen liittojuhlasuunnistusjoukkue vuosimallia 1963.

Puolivuosisataa kartta ja kompassi kourassa
Jouko Mäki, Ari Anjala, Erkki Ylikoski, Kimmo Rauhamäki,
Tapani Huhta, Pekka Nyman ja Jukka Jokela

Seuran suunnistushistoria alkaa vuodesta 1947, jolloin perustettiin Yrjö Nikoskelaisen ja Reino Ilosen aloitteesta suunnistusjaosto. Suunnistajat toimivat läheisessä yhteydessä hiihtäjien kanssa ja suunnistusjaosto perustettiin hiihtojaoston alajaostoksi. Koko maassa lajin harrastajia oli vuonna 1948 nelisensataa, joista muutama kymmenen Yrityksessä.

Ensimmäisen kymmenvuotistaipaleensa Yrityksen suunnistajat tarpoivat metsässä kartat mukanaan lähinnä harrastusmielessä. Merkittävämmäksi kilpaurheiluksi suunnistus kehittyi Yrityksessä vasta 1960-luvun alussa.

Ensimmäisen kerran Yrityksen joukkue osallistui Jukolan viestiin v.1968. Mäntsälästä kotiin tuomisena oli 9. sija. Vuosi 1977 oli toistaiseksi menestyksekkäin seuran suunnistushistoriassa. Seura voitti Jukolan viestin joukkueella: Jukka Jokela, Pekka Nyman, Tapani Huhta, Jouko Mäki, Ari Anjala, Erkki Ylikoski ja Kimmo Rauhamäki. Samana vuonna Jukolan jälkeen miehet korjasivat voiton myös SM-viestissä ja Cup-suunnistuksessa. Saavutus on jäänyt suomalaiseen suunnistushistoriaan voiton tultua samana vuonna Jukolan viestissä, pääsarjan SM-viestissä ja Cup-suunnistuksessa.

70-luvun menestys taittui 80-luvulle tultaessa. Suunnistusjaosto jatkoi aikaisempien vuosien tapaan kartoitustoimintaa ja toimi kilpailujen järjestäjänä (mm. Jukolan viesti v. 1986). Nuorisotyö alkoi tuottaa tulosta 80-luvun loppupuolella, jolloin seuran nuoret saavuttivat useita SM-mitaleita.

90-luvulta suunnistusjaosto on toiminut muutaman kymmenen suunnistajan jaostona. Jaosto järjestää vuosittain kilpailuja sekä valmistaa suunnistuskarttoja Tampereelta ja lähiympäristöstä. Kesäkaudella pidetään viikoittain Torstairastit yhteistyössä Pirkkalan Hiihtäjien ja Järvensivun Kisan kanssa.

Jäsenistö osallistuu aktiivisesti suunnistuskilpailuihin, sekä henkilökohtaisiin että viesteihin.